Rick: Lekker buiten zitten

Weet je wat het met ons is? En dan heb ik het vooral over de zomer en niet over de winter. Het is nu namelijk zo elfstedentochtelijk koud, dat een normaal mens niet eens denkt aan buiten zitten. Maar het schoot me nu ineens te binnen. Bovendien kan het geen kwaad, een beetje mijmeren over de zomer.

Maar wat het dus met ons is, is dat we in de zomer buiten alles willen nabootsen wat we binnen ook hebben. Vroeger had je gewoon buiten een tuinset. Vier hardplastic klapstoelen met kussens en een tafel met een kaarsje en een flesje wijn. Als je dat nu hebt, word je keihard in je gezicht uitgelachen.

Het begint namelijk met een loungeset. Dat moet je minimaal hebben. Daarnaast willen we een buitenkeuken (alleen een barbecue is niet genoeg) en een terrasheater voor als het 's avonds kouder wordt. Verder maken we het liefst een overkapping zo breed als de tuin, zodat je buiten kunt blijven als het regent. En de echte gezelligheidsdieren kopen natuurlijk ook een buitenkleedje en een schemerlamp.

Als alles klaar is, gaan we dan gezellig buiten met elkaar praten onder het genot van een glaasje wijn? Natuurlijk niet. We gaan met onze iPad zitten en dan kijken we de televisieprogramma's die we binnen ook kunnen zien.

En eigenlijk is het binnen veel comfortabeler. De bank zit lekkerder, de tv is groter en hapert niet, de koelkast is dichterbij, er zijn geen muggen en je hoeft geen vestje aan of kleedje over je benen. Maar ja, we hebben nu al zoveel moeite gedaan om lekker buiten te kunnen zitten.

|Doorsturen

Henk

2018-03-01 13:28:19

Iedereen kijkt naar elkaar Rick, als teveel mensen een lounge set hebben dan moet je mee! Anders hoor je er niet bij. Kopieren, kopieren, ojee als je er niet aan mee doet....

Uw reactie