Rick: La Plas

Het leukste van de Radar-nieuwsbrief zijn al die verhalen van verongelijkte consumenten. Wout uit Alblasserdam was boos op Jumbo omdat hij de vierde in de rij was en niets kreeg. Annie uit Zutphen had geen 10 maar 9 knaks in het blikje en de mopshond van Jo uit Amersfoort vond de vernieuwde brokken helemaal niet lekker. Het leukste gezeik van afgelopen maand kwam echter van Nic.

Nic ging samen met zijn vrouw eten bij LaPlace. Hij betaalde 23 euro voor twee koppen soep, een broodje, een biertje en een wijntje. Het was voor hun blaas allemaal iets teveel van het goede, want zowel Nic als zijn vrouw moest na afloop plassen. Dat kostte 70 cent per persoon. Gelukkig kregen ze een bonnetje die ze bij de kassa weer konden inleveren. Dachten ze.

Helaas was het niet Nic zijn dag. De wc-bonnetjes worden namelijk verrekend met de maaltijden. Ze hadden dus voor het eten moeten plassen. Nic legde nog uit dat hij toen nog niet hóefde te plassen, maar de kassadame van LaPlace hanteerde strikt de regels. Wil je plaskorting, dan zul je echt eerst moeten plassen, voordat je een kop soep en een broodje naar binnen werkt.

Het mooiste is natuurlijk dat dit verhaal bij Radar terecht is gekomen. Zo pisnijdig was Nic. In de auto terug naar huis mopperde hij tegen zijn vrouw: "als we zo thuis zijn, slinger ik die computer aan en stuur ik meteen een mail naar Radar." Zijn vrouw: "Laat het toch rusten Nicky, het is maar één euro veertig." "Daar gaat het verdomme niet om, het gaat om het principe."

En zo typte Nic zijn mail, werd het bij Radar gelezen door enkele redacteuren die besloten het toch maar online te plaatsen. Tientallen mensen reageerden op het bericht, duizenden lazen het, waaronder stukjesschrijver Rick Evers. Die schreef er een column over die weer gelezen werd in diverse kranten en op diverse websites. En dat allemaal voor een plasje van 70 cent.

|Doorsturen

Rial Intrek

2018-10-04 12:39:24

Heel goed mijnheer Rick. Ik ga in principe mee met de plassenden en word bijkans pisnijdig om alle principes zomaar over boord te gooien.

Uw reactie