Rick: Clean bed policy

In navolging van de vele bedrijven en overheidsinstanties in Nederland wordt ook op de Wallen in Amsterdam binnenkort het flexwerken ingevoerd. Alle prostituees achter het raam moeten zich voortaan houden aan de regels van Het Nieuwe Werken, zoals een clean bed policy. Ook mogen ze geen eigen werkplek meer claimen.

Volgens de bordeelhouders is het hoog tijd dat de dames achter het raam met hun tijd meegaan. "Op veel kantoren zien we dat Het Nieuwe Werken de normaalste zaak van de wereld is geworden. Vaste werktijden zijn er niet meer en als iemand thuis wil werken, dan kan dat gewoon. Managers sturen dan ook steeds meer op output en minder op aanwezigheid."

Ondertussen staan de prostituees zelf niet te springen. Shanice (46) werkt al twintig jaar op dezelfde plek achter het raam en is vooral woest over de clean bed policy. "We moeten straks aan het eind van de werkdag ons bed zo achterlaten dat er de volgende dag een ander in kan werken. Maar dat wil ik helemaal niet. Dit is míjn plek. Ik zorg straks gewoon dat ik de eerste ben. Je zult zien dat iedereen steeds vroeger begint."

Ook Jamelia (28) heeft grote twijfels bij Het Nieuwe Werken. "Ze kunnen wel zeggen dat ik ook thuis mag werken, maar ik woon drie hoog achter. Daar komt geen hond langs. Ik moet het juist hebben van al die bezopen toeristen die hier dag en nacht voorbij scharrelen. En een laptop van de zaak, daar zit ik al helemaal niet op te wachten."

Mark de Beer, voorzitter van de gezamenlijke bordeelhouders, herkent de negatieve geluiden. "Ik heb daar ook alle begrip voor. Maar Amsterdam is een moderne stad. Wij moeten met onze tijd mee. Het zal voor de dames even wennen zijn, maar over een tijdje weten ze niet beter. Flexwerken heeft nou eenmaal de toekomst."

|Doorsturen

Uw reactie