Oud kinderarts Cor Blok opent nieuwe kinderpoli

In de feestelijke "Week van de Kindergeneeskunde" werd op woensdag 6 juni de nieuwe polikliniek kindergeneeskunde "Saxenburgh Groei" in Hardenberg geopend. De nieuwe kinderpoli biedt een kindvriendelijke omgeving die in niets doet denken aan een ziekenhuis. De opening werd verricht door de nestor van de kindergeneeskunde; Dokter Blok, samen met de eerste patiënt op de nieuwe poli, Liese.

De nieuwe kinderpoli biedt goede mogelijkheden om samen te werken rond het zieke kind en het doel is de kinderen zoveel mogelijk buiten het ziekenhuis te houden en zo te laten groeien. De kinderfysiotherapeuten, orthopedagogen, diëtiste en verpleegkundigen gaven deze middag blijk van hun betrokkenheid en vaardigheden.

Onder het genot van het zonnetje werd genoten van ijsjes, buitenspelletjes en werden de kinderen geschminkt. Vervolgens bleek er een groot enthousiasme voor het berenziekenhuis dat georganiseerd werd door de co-assistenten. 's Avonds was er een goed bezochte publiekslezing door mevrouw Haijer over het belang van spelen voor een gezonde groei en ontwikkeling. "Al met al kijken we terug op een geslaagde Week van de Kindergeneeskunde" aldus de kinderartsen.

|Doorsturen

Uw reactie