Aangepast zoeken in onze nucentraal-websites...
head
 
VC wordt gehost door EG Computer Specialisten
Courgettecake voor bij de koffie, een workshop
Gepubliceerd op zondag 13 mei 2012 om 19:01
icon
’t Natuurlijk Huus in Raalte houdt 26 mei van 13.30 tot 17.30 uur een workshop ‘eten uit de natuur’. Vooruitlopend op die workshop plaatsen we de komende dagen iedere dag een recept van producten die je zo uit de natuur kunt halen. Gratis en voor niets. Maar net zo belangrijk: hartstikke lekker.
 
Dossier:   Eten uit de natuur 11
Tijdens de workshop leer je er meer over. Wat is er allemaal te eten uit de natuur? En hoe maak je dat klaar? De workshop start met een lezing daarover, daarna gaan de deelnemers de natuur in om ‘boodschappen te doen’. Tot slot wordt een driegangen maaltijd gekookt en natuurlijk opgegeten. Op het menu staat soep, salade, kruidenboter en pesto. Michiel Bussink geeft de workshop. Hij schreef het boek Lekker Landschap.

Kosten voor de workshop zijn 35 euro. Opgeven moet via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Courgette cake
De courgetteplanten leveren in de zomer nog altijd vruchten. De productie loopt soms wat uit de hand, want ze mislukken nooit, die courgettes. Eet ze als rauwkost, maak er soep van, maar wat dacht je van een lekkere cake?

100 gram boter of margarine
300 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
300 gram zelfrijzend bakmeel
2 volle theelepels koekkruiden
1 theelepeltje kardomom
500 gram geraspte courgette
100 gram gehakte walnoten.

Was de courgette en halveer deze. Verwijder de zaadlijsten en rasp de courgette fijn. Dat kan ook in een keukenmachine of met een staafmixer. Doe het rasp in een vergiet en druk het vocht eruit.
Roer de boter of margarine zacht ,voeg de suiker en de eieren toe, goed kloppen, voeg daarna het meel en de kruiden toe. Spatel de courgette en de gehakte of gemalen walnoten door het deeg.
Beboter 2 cakevormen van 20cm lang , doe hier het deeg in en bak in een op 170 graden voorverwarmde oven de cakes in 55 minuten gaar.
Eet smakelijk.

Kijk ook eens op www.hetnatuurlijkhuus.nl

Ads by Google do 3 sep '15 OM 10:49
reageren op dit bericht?
Naam en bericht zullen worden weergeven. Het e-mailadres (verplicht) wordt niet op de site getoond, maar blijft bij de redactie bekend.

Je naam:
Je e-mailadres:
VECHTDAL CENTRAAL OP do 3 sep '15 OM 10:49
photo
Nieuwspoll
De gemeenten Dalfsen en Ommen moeten meer vluchtelingen opvangen!
STEM NU
Vacatures
Gesponsorde links